Trobada amb El Taller de Músics

1455395_300

La Comissió de Diagnosi s’ha trobat amb representants del Taller de Músics. El Taller de Músics és una escola de música, management i producció musical; és, alhora, un segeix discogràfic i un club (JazzSí). Aquesta entitat té un llarg recorregut dins l’àmbit cultural i d’assentament al barri del Raval. Ha crescut i ha viscut dins el barri i s’ha implicat amb les seves problemàtiques.

DIAGNOSI

 1. Educació
 • Sobre la situació del barri i les seves problemàtiques els preocupa l’educació dels infants i els joves en els centres escolars pels pocs mitjans destinats a tractar el fracàs escolar i l’absentisme. També per les dificultats per portar a terme a les escoles un projecte educatiu en la diversitat que no expulsi al “diferent”.
 • L’administració sembla que hagi traslladat la resolució d’aquesta problemàtica a organitzacions i entitats benèfiques, algunes amb objectius segregacionistes (separació per sexe, missatges masclistes, etc.). Cal dir que molts temes s’han resolt per la participació veïnal. El barri fa anys patia una explotació del nens per les màfies de la droga i això es va resoldre per la iniciativa i intervenció dels veïns.
 1. Habitatge
 • Expliquen la situació de l’habitatge fa més de 30 anys, quan en el barri van arribar les immobiliàries a comprar edificis sencers als propietaris al marge dels llogaters. L’administració va participar i mediar per negociar amb aquestes empreses i els propietaris un millor preu de compra pels llogaters. Això va beneficiar a tots i dona prova d’una fórmula de intervenció a zones d’habitatges antics.

 

 1. Immigració
 • Hi ha el perill de formar-se guetos donada la situació actual de fragilitat de la convivència dels col·lectius immigrants. En especial aquells que tenen més dificultats per l’estigmatització social que pateixen. La Fundació Tot Raval fa una bona tasca en aquest sentit.
 • No aplaudeixen el model clientelar dels polítics i la política de subvencions duta a terme per les administracions cap a les assocacions i organitzacions que tracten aquests o altres temes.
 1. Cultura
 • El seu punt de vista és molt proper als plantejaments de l’economia cooperativa de la cultura, ja que la seva entitat és una cooperativa. Reclamen donar el valor a la producció d’aquest sector cultural que en molts casos (majoritàriament) està precaritzat. Proposa noms de varis promotors a Ciutat Vella que estarien interessats en col·laborar i donar idees per una nova política cultural.

PROPOSTES

 • Dotar de majors recursos a les escoles per tractar el fracàs escolar i l’absentisme.
 • Com a aportació de la música a l’educació, el projecte innovador de Pablo González a Nou Barris (Associació Músicos por la Paz y la Integración) és un model a copiar.
 • Participació dels col·lectius d’immigrants amb la resta de ciutadans als diferents Consells.
 • Revisar i vigilar els criteris d’adjudicació de subvencions.

Referències: pàgina web del Taller de Músics, pàgina web de Músicos por la Paz y la Integración.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


*